FÖR OSS ÄR MAT ALLT. MAT HÅLLER OSS SAMMAN OCH DET ÄR KRING MATEN VI UMGÅS OCH SPRIDER HÄRLIG ENERGI. VI VILL FRLÄSA GÖTEBORGARNA MED ÄKTA STREET FOOD FRÅN MELLANÖSTEREN. ALLTID VÄLLAGAT MED KÄRLEK OCH OLAGOM GOTT. TVÅ VÄNNER FRÅN GÖTEBORG STARDADE JALLA TRUCK UNDER 2020.
DET SÄGS ATT FALAFELN KOM TILL SVENSKA STADEN LUND 1985. FALAFELN KOM TROLIGTVIS TILL MALMÖ 1988. IDAG KAN MAN KÖPA FALAFEL PÅ MÅNGA STÄLLEN, MEN HOS JALLA TRUCK ÄR FALAFELN ALLTID VEGAN, HEMGJORD OCH OLAGOM GOTT.HUMMUS ÄR EN MATRÄTT SOM FUNNITS ÅTMINSTONE SEDAN MEDELTIDEN. HUMMUS BESTÅR AV PURÉADE KIKÄRTER MED SESAMPASTA (TAHINI) OCH OLIVOLJA, SMAKSATT MED CITRONJUICE. KIKÄRTRÖRANS FULLSTÄNDIGA NAMN PÅ ARABISKA ÄR "HUMMUS BI TAHINA" SOM BOKSTAVLIGEN BETYDER "KIKÄRTER MED SESAMPASTA".

JALLA TRUCK GÖR VEGAN HUMMUS FRÅN SCRATCH.


DET ÄR INTE BARA BRITTERNA SOM ÄR FÖRTJUSTA I HALLOUMI. SVERIGE RANKAR PÅ ANDRA PLATS I HALLOUMIKONSUMTION EFTER JUST STORBRITANNIEN,

HALLOUMI-DEN MAGISKA OSTEN. NAMNET HALLOUMI HÄRSTAMMAR FRÅN DET GAMLA EGYPISKA ORDET ialom "NU MERA halum". HALLOUMI HAR ÄTITS PÅ CYPERN OCH I ARABLÄNDERNA UNDER TUSENTALS ÅR. HALLOUMI ÄR EN OST GJORD PÅ FÅR-, GET- OCH KOMJÖLK.HALLOUMI REKOMENDERAS INTE TILL PERSONER MED LÅG LAKTOSTOLERANS.

HALLOUMI HAR EN HÖGRE SMÄLTPUNKT ÄN ANDRA OSTAR, VILKET INNEBÄR ATT JALLA TRUCK VET HUR DEN SKA FRITERAS.


 


Kontakta oss

Copyright © Alla rättigheter förbehållna